Nieuw materiaal op BouwBeurs

Honingraatpaneel ViewPan recyclebaar én decoratief

Wie denkt dat polyetheentereftalaat alleen toepasbaar is voor het maken van petflessen en andere verpakkingen voor voedingsmiddelen, heeft het mis.

Het Duitse bedrijf Wacotech in Bielefeld maakt er decoratieve honingraatpanelen van.

Het innovatieve product heet ViewPan en is opgebouwd uit een honingraatstructuur van doorzichtige Petkunststof. Dit maakt het materiaal licht van gewicht. De honingraatstructuur zorgt bovendien voor driedimensionale optische effecten. Aan beide zijden van de honingraatstructuur zijn doorzichtige platen aangebracht die eveneens uit Petkunststof bestaan. Maar ook platen van ander materiaal kunnen tegen de honingraatstructuur worden aangeplakt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan hout, metaal of aluminium.

De honingraatpanelen kunnen op verzoek in diverse kleuren geleverd worden. Ook de dikte van de cellen kan variëren van 7 mm dik tot 158 mm dik. Het materiaal kan worden toegepast als scheidingswand, deur, plafondpaneel, boekenplank of meubel. Wie het materiaal gebruikt, werkt bovendien mee aan een schoner milieu. Petkunststof is namelijk volledig recyclebaar. ViewPan was als één van de innovatieve materialen te bewonderen op de tentoonstelling Material Experience op de BouwBeurs.

« Nieuws overzicht