Sadef zet profiel in spotlight

Assortiment koudgewalste profielen levert gewichtsbesparing op

Op het eerste gezicht hebben de profielen die Sadef in zijn verlichte uitstalkasten op de BouwBeurs in Utrecht liet zien, wel iets weg van bakvormpjes.

Een selectie aan profielen in allerlei vormen stond er in de schijnwerpers. Van ronde profielen tot hoekige profielen en sommige profielen lijken zelfs op puzzelstukjes.

Het is slechts een greep uit het omvangrijke assortiment van Sadef dat duizenden koudgewalste profielvormen bevat. Koudgewalste profielen hebben als voordeel dat ze licht van gewicht zijn. De profielen worden vervaardigd uit continu thermisch verzinkte staalplaat en geleverd in RVS, voorgelakt staal en voorverzinkt staal.

Sadef biedt met een staalband van 20 tot 1000 mm breed en een dikte tussen 0.4 en 10 mm tal van profileermogelijkheden. De profielen kunnen helemaal montageklaar worden gemaakt door de vervaardiging van uitsparingen, verbindingen en gaten in de staalband. De oppervlakte van de profielen kan door middel van zinkfosfatatie, kataforese of poederlak behandeld worden.

Omdat de profielen van Sadef van staal zijn gemaakt, zijn ze voor honderd procent recyclebaar. De bouwprofielen van Sadef worden gebruikt voor dakgordingen, wandregels en vloerliggers.

« Nieuws overzicht