HV60 isoleert drievoudig

Aangepast gevelsysteem van TGM bespaart energiekosten

TGM Technisch Gevelbouw Management is erin geslaagd het HV60 vliesgevelsysteem geschikt te maken voor drievoudig isolatieglas.

Hierdoor is het mogelijk voor de gehele vliesgevel een U-waarde van 0,9W/m2.K te verkrijgen. Deze prestatie-eigenschap sluit aan op de aangescherpte EPC-eisen die sinds 1 januari gelden.

Het HV60 vliesgevelsysteem bespaart energiekosten zonder dat de uitstraling van de gevel hieronder lijdt. Het systeem kenmerkt zich door onderhoudsarm aluminium aan de buitenzijde en gevingerlast, gelamineerd hout aan de binnenzijde. In alle gevallen wordt het houtwerk aan de binnenzijde transparant of blank afgewerkt. De transparante afwerking vindt plaats met blanke lak met kleurpigmenten. Hierdoor is de natuurlijke kleur en de tekening van hout optimaal zichtbaar.

Houtsoorten die toegepast kunnen worden zijn Europees lariks, eiken, grenen en meranti. Naar wens kan hout met FSC- dan wel PEFC-keur in het ontwerp worden gebruikt. Omdat hout constructief sterk is, zijn grote overspanningen tot acht meter hoogte mogelijk. In het HV60 vliesgevelsysteem kunnen ook grote en zware glaspakketten worden opgenomen. Ruitgewichten van 400 kg zijn daarbij plaatsbaar. Het HV60 systeem is voorzien van KOMO-certificaat en CE-markering.

« Nieuws overzicht