EcoDrive regelt temperatuur

Schuifdeur van KONE alternatief voor carrouseldraaideur

KONE Deursystemen introduceert de EcoDrive, een schuifdeur die ervoor zorgt dat de vooraf ingestelde binnentemperatuur volledig automatisch wordt behouden.

 
Kenmerkend voor de deur is dat de doorgangsbreedte van de entree altijd flexibel blijft.

Afhankelijk van weersomstandigheden zoals buitentemperatuur en windsnelheid past de doorgangsbreedte van EcoDrive zich aan om de binnentemperatuur constant te houden. Zo kan aanzienlijk worden bespaard op energiekosten.

Groene oplossing

Ook wanneer meerdere mensen de schuifdeur gebruiken, past de schuifdeur zich automatisch aan. En wanneer een gebouw gebruik maakt van een sluis, waarbij twee schuifdeuren achter elkaar worden geplaatst, stemmen de openingsstanden- en momenten van beide deuren zich geheel op elkaar af om de binnentemperatuur op peil te houden. De EcoDrive sluit aan op de behoefte aan groene oplossingen in de bouw. Daarnaast speelt het besluit van de overheid in 2010 voor honderd procent duurzaam in te kopen een grote rol.

De EcoDrive is een alternatief voor de carrouseldraaideur. De schuifdeur benadert de functionaliteit van een carrouseldraaideur maar brengt een lagere investering voor de gebouweigenaar met zich mee.

« Nieuws overzicht