AS160 stofarm en veilig

Zaag van Klop Innovations combineert zaag- en hamerbeweging

Klop Innovations BV is met de Arbortech AS160 genomineerd voor de Bouwprijs 2009.

De voegenzaag geeft weinig stof af en als je het zaagblad raakt, veroorzaakt dit niet meteen een verwonding.

De in Australië ontwikkelde Arbortech AS160 heeft twee zaagbladen die oscilleren. Dat wil zeggen dat ze een zaagbeweging combineren met een hamerbeweging. Daardoor komt er minder stof vrij en is het apparaat gezonder voor de gebruiker. TNO heeft dit getest en geconstateerd dat de stofvorming binnen de norm blijft.

Letselvrij

De zaag is ook letselvrij. Waar een slijptol bij eventueel uitschieten letsel kan veroorzaken, gebeurt er niets als de zaagbladen van de Arbortech AS160 lichaamsdelen raken. Een ander voordeel van de voegenzaag is dat hij dieper gaat dan een slijptol. Waar die tot 7 centimeter uitslijpt, haalt deze voegenzaag 12 centimeter. Dat betekent dat de breedte van een baksteen in één keer wordt gehaald.

De gebruiker hoeft een enkele steen niet meer uit te hakken. Dat scheelt tijd en voorkomt schade aan naburige stenen en brokstukken in de spouwmuur. De zaag kan bovendien rechte hoeken maken. De zaag is geschikt voor diverse materialen, zoals bakstenen, voegen, kalkzandsteen, hout en zelfs boomwortels in de grond.

Kenmerken
  • Zaagbreedte: 6,35 mm / 7,2 mm afhankelijk van type zaagbladen;
  • Gewicht met zaagbladen: 4,3 kg;
  • Geluidsniveau: 96 dB bij 1,0 m;
  • Snelheid zonder belasting: 6,500 rpm.
« Nieuws overzicht