Makoform bespaart tijd en werk

Verloren bekisting alternatief voor kleine projecten

Hakron heeft een verloren bekistingssysteem voor funderingen ontwikkeld dat bestaat uit PE-folie versterkt met een geraamte van wapeningstaal.

Het systeem, dat Makoform heet, is een goed alternatief voor stalen kisten of houten kisten.

Een voordeel van Makoform is dat ontkisten niet nodig is. Dit vermindert de tijd die nodig is om de bekisting te verwerken en bespaart dus kosten. Een ander voordeel is dat het gewicht van de bekisting maximaal twee kilo per m2 bedraagt. Dit maakt de bekisting arbovriendelijk en maakt het gebruik van een kraan op de bouwplaats overbodig.

Assortiment

De korven zijn beschikbaar in een U- en L-vormig profiel, als enkele plaat of met hoekstuk. Ronde profielen zijn vanaf een doorsnede van twee meter mogelijk; kleinere formaten worden in de toekomst mogelijk. De hoogte en de breedte van de kisten varieert van 300 tot 1000 mm, in stappen van 50 mm. Hakron heeft het bekistingssysteem Makoform ontwikkeld voor aannemers en onderaannemers. Het bedrijf zegt in te spelen op de behoefte aan een snellere en goedkopere bekisting die bij kleinere projecten gebruikt kan worden.

Kenmerken
  • verloren bekisting: ontkisten niet nodig;
  • geen werkvloer nodig;
  • folie: dubbelzijdig milieuvriendelijk PE-folie;
  • lengte: 2,25 meter per element;
  • hoogte en breedte: volgens opgave tussen de 300 en 1000 mm, in stappen van 50 mm;
  • in diverse uitvoeringen leverbaar: U-vormig, L-vormig, als enkele plaat of met hoekstuk.
« Nieuws overzicht