Flexibele inbouw mengkranen

Kludi levert de inbouwthermostaten en -mengkranen voortaan in een flexibele behuizing, de Kludi Flexx.Boxx.

Kludi levert de inbouwthermostaten en -mengkranen voortaan in een flexibele behuizing, de Kludi Flexx.Boxx.

Het inbouwdeel van de kraan past zich aan aan verschillende wandsituaties. Kludi monteert de inbouwdelen van de kraan in de fabriek in de flexibele elomasterbehuizing. De unit is daarmee compleet en klaar voor montage. Doordat er geen losse componenten meer zijn is het inbouwen extra eenvoudig. Kludi garandeert de waterdichtheid van de hele unit. Eventuele condens voert de box naar buiten af, vóór het tegelwerk.

Bescherming

De complete unit is dankzij een ruwbouwbescherming bestand tegen stof, bouwgruis en beschadigingen. Op de Flexx.Boxx staan duidelijke aanduidingen voor de warme en de koude waterzijde. Een montagehulp helpt met het waterpas plaatsen van de unit, die met een schaar of stanleymes kan worden ingekort. De unit kan dankzij de dichtmanchetten op de goede inbouwdiepte worden geplaatst. De Flexx.Boxx is te installeren tot een diepte van 130 mm.

Oneffen

Oneffenheden in de wand worden opgevangen door ringvormige uitsparingen aan de achterzijde van de Flexx.Boxx. Eenmaal geïnstalleerd kan het systeem eenvoudig worden omgebouwd van mengkraan naar thermostaat zonder hak- en breekwerk. De box heeft buitenliggende 3/4" aansluitingen die genoeg ruimte bieden voor gereedschap, ook als men gebruik maakt van persverbindingen. Dankzij de aansluitmaat van 3/4" is het systeem ook te gebruiken bij kraansystemen die een grote waterdoorvoer vragen, zoals een combinatie van hoofd- en zijdouches. De elomaster behuizing maakt de unit bovendien geluidarm.

Kenmerken:
  • materiaal: Flexibel elastomeer
  • aansluitmaat: 3/4"
  • maximale inbouwdiepte: 110 mm (standaard)/130 mm (met verlengset)
« Nieuws overzicht