Waterdicht schakelmateriaal

Legrand brengt met de Plexo IP55 spuitwaterdicht schakelmateriaal op de markt.

Legrand brengt met de Plexo IP55 spuitwaterdicht schakelmateriaal op de markt.

Het schakelmateriaal is binnen en buiten te gebruiken voor zowel op- als inbouw. De Plexo IP55 is extra eenvoudig te installeren. Het element klikt vast in de onderbak, zodat het op zijn plaats blijft tijdens het monteren van het afdekraam. Sleufgaten aan de onderzijde maken het makkelijker om de onderbak recht te monteren. Trechtervormige steekcontacten maken het bedraden eenvoudig voor zowel soepele draad als draad met een massieve kern.

Tientallen toepassingen

Het Plexo adapterraam is te combineren met een groot deel van de schakelelementen uit de Mosaic-serie. Dimmers, noodstops en bijvoorbeeld RJ45-aansluitingen zijn op die manier water- en stofdicht te integreren. Ook kan de IP55 worden ingezet voor het installeren van noodoriƫntatieverlichting. De Mosaic-serie omvat in totaal 200 elementen op het gebied van onder meer verlichting, audio en video en data. Ook de In One woningautomatiseringsfuncties zijn in te bouwen in de IP55. Door de kleine afmetingen van de elementen is er veel bedradingsruimte.

Kabeltule

De modulaire elementen bevatten een eenvoudige kabelinvoer met een tule die beschermt tot IP55. Een toepassing met kabelwartels is ook mogelijk. Voor extra veiligheid zijn de wandcontactdozen standaard voorzien van kindbeveiliging en zijn de leverbare elementen intern voorbedraad. Het deksel sluit met een kwartslagsluiting. De IP55 is leverbaar in een slagvaste opbouw- en inbouwvariant.

Kenmerken:
  • afmetingen (hxbxd): 80 x 80 x 45 mm;
  • waterdichtheid: IP55;
  • slagvastheid: IK 07;
  • standaardtule voor kabels van 4 - 25 mm doorsnede;
  • standaard kindbeveiliging;
  • extra grote bedradingsruimte;
  • tientallen elementen leverbaar.
« Nieuws overzicht