IRS draadloze woontechnologie

IRS BV in Zaltbommel zorgt voor wooncomfort en veiligheid.

Het IRS-systeem van Integrated Residential Services is een open en modulair systeem voor domotica.

Op het systeem zijn talloze wooncomfort en veiligheidsfuncties aan te sluiten.

Standaard is het systeem uitgerust met een brandalarm en een video-intercom voor het openen van een centrale toegangsdeur. Bewoners kunnen alle functies van het systeem centraal via een touchscreen bedienen op een zogenaamde 'bode'. De bode is verbonden met een residential controller in de meterkast. Voor wooncomplexen maakt het systeem bovendien gebruik van een 'complex-server' om de basiswerking te garanderen bij het uitvallen van internet.

Modulair

Dankzij de modulaire opbouw zijn er verschillende systemen te koppelen aan het IRS-systeem. Die functies kunnen dan via dezelfde touch-interface worden bediend. Het systeem kan worden uitgebreid met zorgtoepassingen, zoals het inschakelen van verpleging of het alarmeren van familieleden. Ook het inschakelen van een boodschappen-service is mogelijk. Via een digitale portemonnee, eveneens te bedienen via de bode, is ook afrekenen mogelijk. Omdat de zorgfuncties later kunnen worden toegevoegd is het systeem te gebruiken om de woning zonder hak- of breekwerk geschikter te maken voor zorgbehoevenden.

Centrale server

Het systeem is zowel draadloos als bedraad te installeren. Met een wifi-module zijn draadloze toepassingen, zoals een beveiligingscamera, aan te sluiten. Het systeem staat in contact met een centrale server van IRS, zodat updates en upgrades op afstand kunnen worden geïnstalleerd. Zelfs reparaties zijn soms op afstand uit te voeren.

Kenmerken:
  • modulaire en open opbouw;
  • te combineren met (niet-IP) subsystemen voor domotica of beveiliging;
  • eenvoudige touchscreen bediening;
  • alarmoproepen doorsturen naar gsm mogelijk;
  • op afstand te beheren.
« Nieuws overzicht