Finprotect beschermt vingers

Nu ook vingerbeschermingsprofiel voor buitendeur

Ellen Finprotect van Elton bood al bescherming tegen beknelde vingers tussen de deur binnenshuis.

Nu is er ook Finprotect exterieur zodat kindervingers niet meer beschadigd kunnen worden door buitendeuren.

Vingers tussen de deur is één van de meest voorkomende ongevallen in huis. Ellen Finprotect heeft nu weersbestendige profielen ontwikkeld, speciaal voor buitendeuren. Fabrikant Elton heeft het product getest op een miljoen deurbewegingen.

De Ellen Finprotect exterieur is 250 centimeter lang, snel te monteren en bestaat net als de variant voor binnenshuis uit een kunststof profiel met aluminium houderprofielen. De binnenvarianten hebben een standaardlengte van 215 centimeter, maar zijn ook beschikbaar in een lengte van 250 centimeter. De exterieur variant is verkrijgbaar in vier kleuren. De Ellen Finprotect voor binnen is leverbaar in de meest voorkomende deurkleuren.

Toepassing

Ellen Finprotect exterieur beschermt aan beide zijden van de deur aan de scharnierzijde. Het product is geschikt voor vrijwel alle typen buitendeuren bij bijvoorbeeld crèches, scholen, ziekenhuizen, psychiatrische inrichtingen en bejaardentehuizen. Finprotect is geschikt voor houten, aluminium, stalen en PVC buitendeuren. Er zijn enkele restricties voor de openingshoeken om de Ellen Finprotect exterieur toe te passen. Als de deur verder opent, is het advies een deurstopper te gebruiken.

Kenmerken
  • standaardlengte: 250 cm;
  • Kleuren: diepzwart (RAL 9005), wit (RAL 9010), blank aluminium (RAL 9006) en brons (RAL 8014);
  • bescherming aan de binnen- en buitenkant van de deur aan de scharnierzijde;
  • bescherming over de gehele lengte van vrijwel alle deur - en scharniertypen;
  • eenvoudige montage op elk type ondergrond
  • restrictie openingshoeken: voor opdek en stompe deuren 170 graden, voor aluminium en PVC deuren 110 graden en voor doordraaiende deuren 100 graden.
« Nieuws overzicht