Universele circulatiepomp

De Rio-Eco B is een energiezuinige circulatiepomp met een multifunctionele inzetbaarheid.

De Rio-Eco B is een energiezuinige circulatiepomp met een multifunctionele inzetbaarheid.

De pomp is te gebruiken in een heel scala aan installatietoepassingen bij zowel ventilatie-, verwarmings- en airconditioningsinstallaties. Door de keuze van brons voor het pomphuis en KTW-goedgekeurde elastomeren is de pomp bovendien geschikt voor drinkwatertoepassingen.

Rendement

Fabrikant KSB heeft verschillende verbeteringen doorgevoerd om het rendement van de pomp te verhogen, waardoor de pomp voor alle toepassingen is ingedeeld in energieklasse A. Een nieuw ontwerp met kunststof schoepenwaaier beperkt het interne waterverlies. Het gebruik van een synchroonmotor met permanente magneet beperkt het stroomverbruik nog meer, omdat er geen stroom nodig is voor het opwekken van het nodige magnetisch veld in de stator. Een elektronische poolaansturing zorgt voor een variabel toerental waardoor de pomp tot 80 procent minder energie verbruikt dan een ongeregelde circulatiepomp.

Sturing

De pomp is voorzien van een geïntegreerde motorbeveiliging, waardoor een besparing op installatietijd mogelijk is en er geen externe beveiliging meer vereist is. Een niet-metalen spleetbus in de motor vermindert de vorming van zwerfstromen. Met een apart leverbare LON/CAN-interface kan de pomp bovendien worden geïntegreerd in gangbare digitale gebouwbeheersystemen.

Kenmerken:
  • energieklasse A voor alle toepassingen;
  • maximale capaciteit tot 40 m3/uur;
  • maximale opvoerhoogte 12 meter;
  • voldoet aan geldende voorschriften voor drinkwatertoepassingen.
« Nieuws overzicht