XPan en XClick speels en strak

Verschillende profielen voor variatie aan gevelvlakken

XPan en XClick vormen een nieuw gevelsysteem met onzichtbare bevestiging voor een strakke, vlakke gevel.

 
De XPan wordt met clips op een universele onderconstructie bevestigd, de XClick-panelen haken in een systeemgebonden onderconstructie. Een snelle montage is mogelijk door de grote overspanning van de profielen. De tijd die nodig is voor het maken van de onderconstructie wordt hierdoor verminderd.

Assortiment

De profielen van geëxtrudeerd aluminium zijn leverbaar in vier breedtematen: 100, 150, 200 en 300 mm. Er zijn drie varianten. XWave, een gegolfd profiel, XWing met een lichte welving en XLine, het vlakke profiel. De profielen zijn zowel horizontaal als verticaal en diagonaal te monteren. Door combinaties van belijning toe te passen, kan een speels gevelvlak ontstaan. De profielen zijn verkrijgbaar in alle RAL-kleuren. Daarnaast zijn verschillende coatings beschikbaar, zoals metallics en houtstructuur. Kleurenanodisatie is eveneens mogelijk. Een ontwerp van een eigen profiel is binnen randvoorwaarden uitvoerbaar.

Ventilatieroosters worden met de XAir ingepast in het systeem. Vijf XAir-profielen zijn even groot als een XPan. Alle profielen liggen in hetzelfde vlak en zijn op elkaar afgestemd, zodat de belijning zonder onderbreking doorloopt. Voor de aansluiting met dakranden en kozijnen zijn speciale profielen beschikbaar. Ook de waterafvoer kan in de gevel worden geïntegreerd.

Kenmerken
  • geëxtrudeerd aluminium gevelsysteem inclusief geïntegreerde bevestigingsextrusies;
  • leverbaar met speciale profielen;
  • stootvast en maatvast;
  • leverbaar in alle kleuren (poedercoating);
  • onzichtbaar bevestigd;
  • snelle montage.
« Nieuws overzicht