Liftboy veilige brug naar lift

Innovaties van Van Thiel overeenkomstig Richtlijn Steigers

Met de vernieuwde liftboy en liftboyvloer heeft Van Thiel United een veilige landingsplaats voor een personen- of goederenlift ontwikkeld.

 
De liftboy zorgt voor een uitbouw aan de steiger waardoor de afstand tussen steiger en lift wordt overbrugd.

De liftboy is voorzien van kantplankhouders waarin een steigerplank past en een beugel die de montage vereenvoudigt. De nieuwe liftboyvloer bestaat uit twee stalen delen, waarvan één scharnierend deel dat op de steigervloer ligt. Door de scharnierende vloerdelen is transport en opslag van de liftboy efficiënt.

Een ander recent door Van Thiel geïntroduceerd product is de hulpleuning. De hulpleuning wordt toegepast ter beveiliging van de steigerbouwer die de steiger (de-)monteert. Door toepassing van de hulpleuning is persoonlijke valbescherming niet noodzakelijk. De hulpleuning bestaat uit koppelingen met haken, buizen en reguliere koppelingen en is eenvoudig in gebruik. Door telkens vanaf een afgewerkte vloer de hulpleuning omhoog te zetten en met kruiskoppelingen aan de onderliggende leuning vast te maken, kan de steiger veilig worden afgewerkt.

Met de nieuwe producten probeert Van Thiel in te spelen op de Richtlijn Steigers. Deze richtlijn werd eind vorig jaar geïntroduceerd door VSB en Bouwend Nederland. De richtlijn is tot stand gekomen in overleg met TNO Bouw en Ondergrond, Aboma + Keboma, Stichting Arbouw en de Arbeidsinspectie.

« Nieuws overzicht