Hout en aluminium in één

Alu-Wood kozijn onderhoudsarm met warme uitstraling

TimmerSelekt Doornenbal ontwikkelde het Alu-Wood kozijn.

Het kozijn combineert het voordeel van warm hout aan de binnenkant met het voordeel van onderhoudsarm aluminium aan de buitenkant.

Het kozijn is ontwikkeld omdat mensen liever hout zien als zij van binnen naar buiten kijken. Daarbij zien ze het reguliere onderhoud aan de buitenzijde van de kozijnen echter als een nadeel. Met aluminium aan de buitenkant is dit nadeel niet langer aanwezig.

Alu-Wood is in verschillende vormen en alle maten beschikbaar. Ook het creëren van een schuifpui met het kozijn is mogelijk. Het hele kozijn is in een kleur naar keuze uit te voeren. Daarmee is het product geschikt voor nieuwbouw, renovatie en toepasbaar in alle soorten bouw van kantoren tot huizen, hoog- en laagbouw.

Geen vochtoverlast

De houten binnenkant en de aluminium buitenkant zijn verbonden door een afstandhouder van vier millimeter. Daardoor kan condensatie op het aluminiumkozijn verdampen en is er geen sprake van vochtoverlast in het hout. Ook zorgt het ervoor dat beide materialen onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Aluminium zet uit bij warmte en ook hout werkt, maar beide materialen hebben een eigen uitzettingscoëfficiënt.

Het glas zit in het houten deel van het kozijn. TimmerSelekt Doornenbal werkt voornamelijk met duurzaam hout, dus de binnenkant van het Alu-Wood kozijn is gemaakt van hout met het FSC-keurmerk. Op dit moment wordt het nieuwe kozijn voor het eerst toegepast in een woningbouwproject in Veenendaal dat bestaat uit 74 appartementen.

« Nieuws overzicht