Prefab Lighthouse in A-klasse

Lighthouse maakt snelle bouw van duurzaam huis mogelijk

Snel een duurzaam huis bouwen is nu mogelijk met het prefab Lighthouse van Kingspan.

Zonnecellen, een slimme ventilatie, een watertank, al deze snufjes maken het huis tot een duurzaam bouwsel.

Het dak staat onder een hoek van 40 graden voor een optimale benutting van de zonnecellen. De schoorsteen die erop lijkt te staan is het ventilatiesysteem. Dit systeem is volledig te regelen. Voor wand en dak is het Kingspan TEK Building System gebruikt. Als bekleding wordt kastanje gebruikt. De verharde oppervlakken zijn gemaakt van gerecycled of duurzaam materiaal.

De spouw is gevuld met PIRschuim voor een hoge isolatiewaarde (U-waarde 0,11 W/m²K) en brandveiligheid. De PIR is net als alle andere materialen in het Lighthouse volledig recyclebaar. De jaarlijkse verwarmingskosten worden geschat op slechts €33. Het huis valt in de A-klasse volgens het energielabel van de Europese Unie.

 

Fotovoltaïsch zonnepaneel
In het gebouw worden allerlei technologieën toegepast om het gebruik van fossiele brandstoffen zoveel mogelijk terug te dringen. Op het dak zijn fotovoltaïsche zonnepanelen geïnstalleerd en een automatische houtketel en een zonneboiler zorgen voor de verwarming in huis. Een speciale douche vermindert het watergebruik net als de spaarknop op het toilet. Het doorspoelen van het toilet gebeurt met afvalwater en de was wordt gedaan met regenwater. Eventueel bouwafval wordt hergebruikt. Huishoudelijk afval wordt gescheiden en tuinafval gecomposteerd om vervuiling verder tegen te gaan.

« Nieuws overzicht