Folie overbodig met Vaporplaat

FERMACELL Vapor verkort verwerkingstijd

Nieuw in het Fermacell-assortiment is FERMACELL Vapor, een standaard Gipsvezelplaat die op de achterzijde is voorzien van een dampremmende folie.

De folie reduceert de dampdoorlatendheid zodanig, dat er geen aanvullende dampremmende folielaag in de buitenwandconstructie noodzakelijk is.

De luchtdichtheid van de buitenwandconstructie van een woning is van belang met het oog op het verminderen van energieverbruik en het voorkomen van bouwschade. Daarom moeten de verschillende bouwdelen en de daarbij behorende bouwaansluitingen lucht- en winddicht worden uitgevoerd.

FERMACELL Vapor verkort de verwerkingstijd en voorkomt mogelijke onjuiste verwerking van losse folie. De Sd-waarde, een waarde die de weerstand van een materiaal tegen waterdamp weergeeft, bedraagt voor FERMACELL Vapor meer dan 3 m. Daardoor is het materiaal geschikt voor de binnenbekleding van alle houtbouwconstructies. De eigenschappen van de originele FERMACELL gipsvezelplaten, zoals brandwerendheid, stootvastheid en geluidswerendheid, blijven in de Vapor-uitvoering eveneens behouden. De plaat is ook goed toepasbaar in vochtige ruimtes.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie