Soundmaxx breekt geluid

Multi-inzetbaar isolatiesysteem voor daken, vloeren en wanden.

Rockwool Soundmaxx is een nieuw, multi-inzetbaar isolatiesysteem.

Het systeem is duurzaam en wordt verwerkt in daken, wanden en vloeren. De steenwol is geluidsabsorberend en heeft in combinatie met verende beugels en een afwerking met gipskarton- of gipsvezelplaat een betere geluidsisolatie.

In het isolatiesysteem worden twee soorten steenwolplaten verwerkt. De Soundmaxx Ap1 is stevig en extra veerkrachtig en de AP2 is een extra lichte en flexibele plaat. In het systeem zijn gepatenteerde, verende akoestische Soundmaxx beugels en licht metalen C-profielen verwerkt. Daardoor kan het worden toegepast in diverse bouwdelen zoals hellende daken, voorzetwanden, plafonds en vloerconstructies.

Toepassing

In hellende daken, zowel gordingen- als sporenkappen, wordt Soundmaxx aangebracht als voorhangconstructie gemonteerd aan de balken. Bij woningscheidende of verdiepingscheidende vloeren wordt het systeem als plafondconstructie aangebracht en als voorzetwand bij buiten-, tussen-, of woningscheidende wanden. Het materiaal is geschikt voor renovatie en nieuwbouw.

Brandveilig

Soundmaxx is niet alleen geluidsisolerend maar ook thermisch isolerend en brandveilig. Met de juiste toepassing van Rockwool Soundmaxx isolatie wordt het ontstaan van brand en branduitbreiding voorkomen. Rockwool steenwol kan temperaturen verdragen tot boven de 1000°C. Bij het Soundmaxx isolatiesysteem omhult de onbrandbare steenwol de metalen profielen. In combinatie met de gipskarton- of gipsvezelplaten garandeert dit een hoge brandwerendheid. De toepassing van steenwol in de verschillende lagen zorgt voor een naadloze aansluiting en gaan warmteverlies tegen.

Rc-waarden bij gebruik van één gipsplaat
  • Hellend sporendak Rc = 6,31 m².K/W;
  • Voorzetwand Rc = 3,52 m².K/W;
  • Hellend gordingendak Rc = 4,81 m².K/W;
  • Houten vloer Rc = 4,33 m².K/W.
« Nieuws overzicht