Nieuwe panelen Ecophon robuust

Ecophon breidt portfolio van gangoplossingen uit

Ecophon introduceert twee nieuwe plafondpanelen die tegen een stootje kunnen.

Het gaat om de Focus Ds XL- en Super G Dp XL-plafondpanelen, speciaal toepasbaar op intensief gebruikte gangen.

Met de panelen speelt Ecophon in op de vraag naar akoestische oplossingen voor gangen in scholen, patiƫntenzalen en kantoorruimten. Een goede akoestische oplossing is daar extra belangrijk. De gang is daarnaast een essentiƫle doorgang voor mensen en goederen. Daarom heeft Ecophon er bij de ontwikkeling van Focus Ds XL en Super G Dp XL rekening mee gehouden dat deze robuust moeten zijn. Ook is bij de ontwikkeling gelet op de aanwezigheid van kabels en buizen achter het plafond (plenum). Zo kunnen installateurs en onderhoudsmensen zich gemakkelijk toegang tot het plenum verschaffen.

Assortiment

Het assortiment bestaat uit twee typen plafondpanelen: de Focus Ds XL en de Super G Dp XL. De Focus Ds XL wordt gebruikt wanneer de toegang tot het plenum regelmatig nodig is. De maximale lengte van een paneel is 2.400 mm. Het stabiele stalen frame met ophangbeugel maakt onderhoud aan de achterliggende infrastructuur eenvoudig.

De Super G Dp XL-panelen zijn extra stootvast. Ook deze panelen zijn maximaal 2.400 mm lang. Zij beschikken echter over een veerbevestigingsmechanisme, waardoor er veel kracht nodig is om het paneel te verschuiven of te beschadigen. De Super G Dp XL-plafonds zijn geschikt voor gangen in scholen.

De nieuwe panelen zijn brandveilig en geluidabsorberend. Dit komt omdat ze zijn gemaakt van glaswol met een hoge dichtheid.

« Nieuws overzicht