FAZ II A4/C verankert veilig

Fischer breidt assortiment doorsteekankers uit

Fischer bevestigingssystemen introduceert een roestvaststalen aanvulling op de al langer bestaande serie doorsteekankers FAZ II.

Het gaat om de nieuwe doorsteekankers FAZ II A4 van roestvast staal en FAZ II C van hoog corrosiewerend staal. Deze ankers kunnen worden toegepast met de kleinst mogelijke h.o.h.- en randafstanden.

De nieuwe ankers zijn bestand tegen hoge belastingen in buitengewoon dunne bouwdelen, ook wanneer deze slechts 80 mm dik zijn. Qua belasting zijn de A4/C-ankers identiek aan de al langer bestaande elektrolytisch verzinkte uitvoeringen. Zo zijn ze geschikt voor alle bevestigingen in beton waarbij hoge belastingen moeten worden opgenomen.

Controle na montage

Het langere schroefdraad zorgt ervoor dat de nieuwe doorsteekankers flexibeler kunnen worden toegepast. De ankers zijn eenvoudig en snel te monteren. Een gat boren en de bout met enkele slagen van de hamer plaatsen en aandraaien, is voldoende. Met de nieuwe kopmarkering is visuele controle na montage mogelijk. Hiermee kunnen bijvoorbeeld de maximale nuttige lengte van het anker en de werkelijke verankeringsdiepte gecontroleerd worden.

Dankzij de praktische en tijdbesparende doorsteekmontage zijn de zijn de A4/C ankers geschikt voor veilige bevestiging van bijvoorbeeld ballusters, metselwerkondersteuning, railingen, consoles en zonweringen. Op de ankers is de Europese Technische Goedkeuring optie 1 voor toepassing in ongescheurd en gescheurd beton van toepassing.

« Nieuws overzicht