Beglazing versterkt isolatie

Thermobel VIP (Vacuüm isolatiepaneel) is een dubbele beglazing bestemd voor borstweringen, die de isolatie versterkt.

Na meerdere jaren van onderzoek en ontwikkeling, stelt AGC Flat Glass Europe zijn nieuwe product Thermobel VIP (Vacuüm Insulation Panel/Vacuüm isolatiepaneel) voor, een dubbele beglazing bestemd voor borstweringen, die de isolatie van gevels ver

Thermobel VIP, CE-gecertificeerd door een erkende certificeringsinstelling gespecialiseerd in bouwmaterialen, biedt tal van voordelen door zijn geringe dikte en heeft heeft een uitgekiende samenstelling.

 
Kenmerken 

  • buitenblad dat kan worden geëmailleerd in een uitgebreid kleurenpalet;
  • binnenblad dat eveneens kan worden geëmailleerd of zelfs geassembleerd;
  • isolatiepaneel samengesteld uit vacuümelementen (VIP) in de spouw tussen beide glasbladen;
  • warm-E afstandhouder;
  • excellente doorzichtbeglazing.
  • milieuvriendelijk

 
Energieprestaties

De eisen in het bouwbesluit ten aanzien van de energieprestaties van nieuwe gebouwen worden voortdurend hoger, waardoor de traditionele isolatiematerialen voor de gevel steeds dikker uitgevoerd moeten worden. Thermobel VIP biedt de oplossing voor borstweringen, omdat deze dubbele beglazing niet alleen een hoge isolatiewaarde heeft (U-waarde tot 0,3 W/(m².K)), maar ook aanmerkelijk dunner is (VIP-paneel van 14 tot 20 mm dikte) dan de bestaande oplossingen (die tot 150 mm dik zijn). 

Efficiënt

De samenstelling van Thermobel VIP vergemakkelijkt bovendien de plaatsing.De borstwering laat zich snel en efficiënt verwerken in één en hetzelfde gevelsysteem als de doorzichtbeglazing, een aanzienlijk voordeel voor gevelbouwers. De plaatsingsmethode is identiek zodat beide types beglazing tegelijkertijd kunnen worden geïnstalleerd. Het resultaat is een efficiënter en sneller verloop van het globale bouwproces. 

« Nieuws overzicht