Gecombineerde binnenisolatie

IQ-Therm binnnenisolatie van Remmers Bouwchemie verbindt warmte-isolatie en luchtvochtigheidsregulering in één systeem.

IQ-Therm binnenisolatie van Remmers Bouwchemie B.V.  verbindt capillariteit, warmte-isolatie en luchtvochtigheidregulering in één systeem.

Bij veel monumentale panden is isolatie een probleem. Remmers Bouwchemie B.V. heeft daarvoor een oplossing gevonden. Het nieuwe binnenisolatiesysteem IQ-Therm verbindt de op capillariteit berustende calcium-silicaatstoffen met die van de hoge warmte-isolerende, organische schuimen met een vochtbufferende absorptielaag. Zo wordt het vocht gereguleerd en schimmelvorming voorkomen.

Kenmerken

Het systeem bestaat uit een warmte-isolerende polyurethaan schuimplaat voorzien van regelmatig verticale kanaaltjes. Deze zijn fabrieksmatig met een speciaal, hoog capillairactief, mineraal materiaal gevuld. De platen worden aangebracht met de poreuze, minerale, lichte mortel. Deze mortel vormt een vochtbufferende absorptielaag, die de luchtvochtigheid reguleert. Binnen ontstaat zo een aangename temperatuur en de muur is beschermd tegen schimmelvorming. De lambdawaarde is 0,031 W/mK. De vormstabiele plaat weegt ongeveer 1,6 kg/m2 en is daardoor gemakkelijk te verwerken.

Toepassing

De IQ-therm is in alle gebouwen en woonruimtes toe te passen. Aan de buitengevel verandert niets en omdat de platen niet dik zijn, is het gemakkelijk te gebruiken. Dat kan voor de hele ruimte, maar IQ-therm is ook geschikt voor het gedeeltelijk isoleren van de binnenruimte. Omdat het systeem tegen de binnenzijde van de buitenwanden komt, verandert er niets aan de gevel. Daarmee is het product geschikt voor gezichtsbepalende gebouwen, zoals historische monumentale buitengevels.

« Nieuws overzicht