Uitgebreide processtroomtang

FLUKE introduceert processtroomtangen met een dubbelfunctie

Met de 772 en 773 introduceert FLUKE processtroomtangen met een dubbelfunctie: de tangen meten zonder de stroomlus te onderbreken signalen van 4 tot 20 mA.

Nieuw ten opzichte van de voorloper 771 is dat de tangen nu ook dezelfde signalen kunnen simuleren voor het testen van regelsystemen. Het uitgangssignaal kan naar wens lineair of stapsgewijs worden gegenereerd. Beide modellen bevatten nu ook een 24 V lusvoeding voor het testen van transmitters. De lusvoeding is gecombineerd met een interne mA-meting.

Extra functies

De 773 heeft daarnaast nog enkele aanvullende functies. De tang levert een gelijkspanning van 0 - 10 V voor het testen van ingangscomponenten. Ook is er een gelijkspanningsmeting tot 30 volt. Daarnaast kan de 773 tegelijkertijd een signaal meten en genereren, voor uitgebreid testen.

Compleet

De tangen worden geleverd in een complete set met meetsnoeren, een draagtas en een uitgebreide handleiding. Dankzij de automatische uitschakeling wordt het onnodig leeglopen van de batterijen voorkomen. Het apparaat is valbestendig tot een hoogte van 1 meter en geïsoleerd volgens specificatie IP40.

Kenmerken:
  • 12 bedrijfsuren op 4 alkaline-batterijen;
  • afmetingen 41,3 x 76 x 248 mm;
  • bedrijfstemperatuur -10 tot 50 graden celsius;
  • voldoet aan EN61326-1;
  • nauwkeurigheid: 0,2 % + 2 counts (boven 21 mA 1% + 5 counts).
« Nieuws overzicht