Laserstralingsvrije bekabeling

Reichle & De-Massari AG (R&M) introduceert een volledig vernieuwde versie van het LC Duplex glasvezelconnectorsysteem.

Reichle & De-Massari AG (R&M), de Zwitserse producent van netwerkbekabeling, introduceert een volledig vernieuwde versie van het LC Duplex glasvezelconnectorsysteem.

Het systeem is nu voorzien van een geïntegreerde laser-shutter en een connectorslot. Dankzij deze veiligheidsvoorzieningen kan LC Duplex betrouwbaar worden toegepast in kantoorgebouwen en woningcomplexen.

Ogen beveiligd tegen straling

De laser-shutter zorgt voor een effectieve bescherming tegen laserstralen. Zodra de connector wordt losgenomen, sluit een veer het uiteinde van de glasvezel in de adapter af, zodat geen laserlicht kan ontsnappen. Enig gevaar voor de ogen van de gebruiker wordt zo tot vrijwel nul gereduceerd. De LC Duplex adapter heeft een transparant stofkapje, waardoor visuele controle van de verbinding altijd mogelijk is.

Drietaps veiligheidssysteem

De nieuwe generatie LC Duplex adapters en connectoren zijn voorzien van het drietraps veiligheidssysteem van R&M. Dat geeft een beter overzicht van patchpanelen en voorkomt vergissingen, fouten en sabotage. Het veiligheidssysteem omvat kleurcodering met kunststof frames, mechanische codering met clips en beveiliging tegen het ongeautoriseerd losnemen van connectoren. De laatstgenoemde beveiligingsoptie bestaat uit een slotje in de mechanische coderingsclip dat alleen met een speciaal sleuteltje kan worden geopend.

Adapterhuis

Het huis van de adapter is uit één stuk gefabriceerd, en is daardoor veel steviger dan een adapter met aparte, gegoten plastic onderdelen. Het nieuwe LC Duplex systeem is compatibel met alle R&M-platforms en is geschikt voor Grade C, D en M glasvezels, voor singlemode glasvezels en voor multimode glasvezels.

« Nieuws overzicht