Ventilatie op winddruk

Ventilatievoorziening van Reynaers aluminium reageert op winddruk.

Ventalis is een ventilatievoorziening van Reynaers aluminium die reageert op winddruk. Hoe minder winddruk hoe groter de opening.

Reynaers ontwikkelde deze zelfregulerende ventilatie voor de eigen raam- en deursystemen. Een veerconstructie regelt de stand van het membraan en daarmee de grootte van de doorlaat. Een hoge winddruk duwt het membraan strak tegen het rooster en sluit de doorlaat. Bij een lagere winddruk ontspant de veer en opent de doorlaat.


Toepassing

De losse ventilatie-units van Ventalis komen, afhankelijk van de ventilatiestrook, tussen de boven- of onderregel van een kozijn en een extra aan te brengen horizontale regel. Zogenaamde spacers, losse onderdeeltjes die schuiven in de aluminium regels, zetten de units vast.

De losse units van Ventalis zijn 200 mm breed. De restruimte is op te vullen met MOOS-rubbers, een maatvaste foam, die op de gewenste lengte kan worden afgekort en zorgt voor wind- en waterdichting. Ventalis voorkomt inwendige condensatie of koudebruggen door thermische isolatie aan de buitenzijde van de kunststof spacers en isolerend folie aan de koude zijde van de bedieningsklep.


Kenmerken


  • voorziening is uitsluitend horizontaal toe te passen vanwege de waterdichting;
  • Ventalis heeft volledig in het zicht een totale werkende hoogte van 61 mm;
  • is te leveren voor profielen van het type ES 50, CS 68 en CS 77;
  • de luchtdichtheid is klasse 2, 300 Pa.
« Nieuws overzicht