Dubbelparkeren op hoogte

Voor de Amsterdamse Stadsschouwburg leverde de firma Lödige een dubbel uitgevoerde vrachtwagenlift.

Voor de Amsterdamse Stadsschouwburg leverde de firma Lödige een dubbel  uitgevoerde vrachtwagenlift.

Op twee verschillende hoogtes kunnen tegelijkertijd twee vrachtwagens toneeldecors lossen en laden voor twee verschillende voorstellingen. In ruststand valt de dubbele schaartafel achter de Amsterdamse Stadsschouwburg nauwelijks op. Voorbijgangers lopen gewoon door over het hefplateau dat in het trottoir verzonken is.


Verbouwing


Voor de verbouwing van de Amsterdamse Stadsschouwburg leverde Lödige Benelux twee jaar geleden al een eerste vrachtwagenheffer. De tweede dubbele installatie moet één van de nieuwe theaterzalen op de vierde verdieping bedienen. Met deze lift wordt een vrachtauto geparkeerd met rekwisieten en decors op ruim 11.5 hoogte boven de straat. In die stand ligt de laadvloer van de vrachtwagen precies gelijk met de verdiepingsvloer.


Bijzonder


Tijdens een voorstelling worden decorstukken rechtstreeks vanuit de vrachtwagen gewisseld. Het hefvermogen bedraagt 25 ton, de hefhoogte 11.50 meter. Bijzonder zijn de twee plateaus waarmee deze installatie is uitgerust. Terwijl een oplegger op het hoogste niveau is geparkeerd, kan tegelijkertijd  en onafhankelijk daarvan een tweede vrachtauto of oplegger een lagere verdieping bedienen. Een andere optie is dat het tweede lagere plateau als parkeerplaats dient voor de afgekoppelde trekker van de oplegger op het hoogste niveau.
« Nieuws overzicht