Bouwkeet veilig op bouwplaats

Heras introduceert bouwplaatsbeveiliger voor beveiliging van de bouwkeet.

Heras levert mechanische en elektronische systemen om de bouwplaats te beveiligen. Onlangs heeft de fabrikant een specifiek systeem voor de beveiliging van bouwkeet, -container en Nissenhutten geïntroduceerd.

De module voor beveiliging van de bouwkeet integreert specifieke binnendetectoren en rookmelders inclusief basisstation, opvolging door de meldkamer en een GSM-abonnement. Het systeem is te huur, voor korte én lange projecten.

Keetbeveiliging is geschikt voor ieder bouwfase. Tijdens de eerste graafwerkzaamheden is beveiliging van de keet noodzakelijk, maar moeten zware machines onbelemmerd op en om het terrein hun werk kunnen doen. Tijdens de afbouwfase is juist een volledige elektronische en mechanische beveiliging nodig om de dure en gewilde materialen te beschermen.
Heras inventariseert met een vijfstappenplan de risico's per bouwfase en levert een objectief advies voor de juiste maatregelen buiten en nu dus ook voor binnen.
Het systeem biedt zekerheid tegen inbraak en brand. Als stand-alone systeem, als opmaat naar volledige elektronische beveiliging, óf als sluitstuk van een compleet beveiligde bouwplaats.


Kenmerken


  • de ingebouwde radar van de binnendetector scant de hele ruimte;
  • de radar werkt samen met een infraroodgordijn zodat ongemerkt passeren onmogelijk is;
  • valse meldingen zijn uitgesloten: pas bij dubbele detectie wordt alarm geslagen (double knock, identiek aan de twee ingebouwde sensoren voor buitendetectie);
  • eenvoudig te installeren;
  • de rookmelders communiceren draadloos met het basisstation;
  • snelle reactie - al bij hele fijne rook slaan de melders alarm;
  • na een melding neemt het basisstation contact op met een alarmopvolger die, indien nodig, de hulpdiensten inschakelt.
« Nieuws overzicht