Hygiënische luchtbehandeling

Klimatec levert luchtbehandelingskasten met speciaal hygiënecertificaat.

De luchtbehandelingskasten van Klimatec zijn sinds kort voorzien van een speciaal hygiënecertificaat.

Daarmee zijn de kasten nu officieel geschikt voor gebruik in gebouwen waar de zuivering van de lucht de hoogste prioriteit heeft. Het gaat daarbij onder meer om ziekenhuizen, laboratoria en zogenaamde 'clean-rooms' van bijvoorbeeld fabrieken.
TÜV Nord gaf het certificaat uit, waarmee de kasten van type KZG4 nu voldoen aan twee belangrijke Europese richtlijnen: DIN EN 1886 en DIN EN 1751. Ook voldoen de kasten aan de Duitse richtlijn VDI 6022 en ISO-norm 14644-1.


Maten

De luchtbehandelingskasten van Klimatec omvatten 15 verschillende maten met capaciteiten tussen de 900 en 158.000 m3/uur. De kasten zijn allemaal voorzien van standaard aluminium profielen voor een eenvoudige montage en hebben dubbelwandige panelen. Dankzij de vele uitvoeringen is er voor bijna ieder bouwproject wel een passende kast leverbaar. De met een rubberband afgesloten profielen zorgen voor een luchtdichte bekisting.  Via een inspectieraam kan de kast van binnen worden geïnspecteerd zonder demontage.


Andere gebouwen

Voor het koelen van kantoren en productiehallen waar de hygiëne-eis minder zwaar is, adviseert IBK Groep kasten van Climaveneta.


Kenmerken:

  • voldoet aan normen: EN1886, EN 1751, ISO 14644-1, VDI 6022;
  • toepasbaar in ziekenhuizen, cleanrooms en dergelijke ruimten;
  • capaciteit tussen 900 en 158.000 m3/uur.
« Nieuws overzicht