Stralingsvrije wandisolatie

Uzimet introduceert een nieuw product: gipsloodpanelen voor stralingsvrije wandbekleding.

Bladlood is, dankzij de hoge dichtheid van het materiaal, uitermate geschikt voor het isoleren van ruimten waar met straling wordt gewerkt.

Uzimet b.v., verwerker van lood, introduceert een nieuw product: gipsloodpanelen voor stralingsvrije wandbekleding.

De panelen worden met name toegepast in de medische bouw zoals ziekenhuizen en tandartsenpraktijken waarin veel met röntgenstraling wordt gewerkt. Maar ook in ruimten waar mega computers zijn opgesteld of waar geluidsreductie nodig is kunnen de panelen worden gebruikt. Het bladlood kan naast gips ook verlijmd worden met hout, MDF, staal of kunststof. Uzimet maakt de gipsloodpanelen op maat conform de afmetingen van de te isoleren ruimte. Ook alle materialen die nodig zijn voor stralingsvrije montage, zoals zelfklevende loodstrips, loodstenen en loodprofielen, zijn uit voorraad leverbaar.


Eenvoudige verwerking


De door Uzimet met lood verlijmde gipspanelen maken de verwerking van lood in wandbekleding erg gemakkelijk. Het zelf verlijmen van lood is niet meer nodig, en aannemers hoeven geen specialistische partijen meer in de arm te nemen om de isolatie aan te brengen. Bovendien kunnen de loodpanelen eenvoudig worden gedemonteerd en elders opnieuw aan wanden bevestigd.
« Nieuws overzicht