Warmteterugwinning m.b.v. wiel

Forse energiebesparing rooftop dankzij roterend ethalpie-wiel.

Op het gebied van rooftopunits introduceert IBK een noviteit: een nieuwe techniek waarbij met behulp van een roterend ethalpie-wiel warmte wordt teruggewonnen.

Afhankelijk van de bedrijfsomstandigheden resulteert dit in rendementsverbeteringen van 60% tot 90%. Daarnaast zorgen meerdere innovaties, de thermodynamische warmteterugwinning en koudemiddel R410A voor hoge EER-waarden (> 5 bij full load, 50% verse lucht). Naarmate de units in deellast opereren neemt de EER toe, hetgeen resulteert in een nog grotere energiebesparing. Deze nieuwe serie rooftopunits van IBK Groep heet Whisper.


Werking

De verdeling en de luchtkwaliteit is bepalend voor het comfort. Hiervoor zorgen de high efficiency direct aangedreven ventilatoren, zodat er geen energieverlies optreedt van V-snaartransmissies. De elektronische regeling maakt handmatige instelling overbodig en zorgt voor een optimale aanpassing aan de luchtbehoefte, zelfs in de situatie dat de filters dichtlopen. Ook dit bespaart energie. De keuze uit de vele mechanische of elektronische filters heeft als voordeel dat de units ingesteld kunnen worden op specifieke omstandigheden waar hoge eisen aan de luchtkwaliteit gesteld worden. Bovendien zorgen de elektronische filters voor een verlaging van de operationele kosten.


Nieuw regelsysteem

Voor een efficiënt bedrijf zijn de units uitgerust met een nieuw ontwikkeld regelsysteem AIR3000. De bediening is intuïtief en daardoor eenvoudig. Voor bediening en beheer op afstand is het regelsysteem aan te sluiten op de meest bekende gebouwbeheersystemen of op de Field Web Server. De compacte transportmogelijkheden en plug & play constructie zorgen voor een eenvoudig transport en snelle montage op het werk. Voor onderhoud zijn de secties goed bereikbaar.


Vijf uitvoeringen bij capaciteiten van 39 tot 216 kW

  • een omkeerbare warmtepompuitvoering voor koelen of verwarmen;
  • een uitvoering voor alleen koelen;
  • een omkeerbare warmtepompuitvoering en een uitvoering voor koelen beide met ethalpie warmteterugwinning;
  • een omkeerbare warmtepompuitvoering met ethalpie warmteterugwinning voor speciale applicaties.
« Nieuws overzicht