Energie besparen door zonlicht

De Colt Heliostat zorgt voor energiebesparende en natuurlijke verlichting door het zonlicht in het gebouw te kanaliseren

Een effectieve manier om energie te besparen in een gebouw is het gebruik maken van het natuurlijke licht van de zon.

De Colt Heliostat werd speciaal ontwikkeld voor gebouwen waar niet in alle ruimten daglicht komt. Gebouwen die te hoog of te diep zijn bijvoorbeeld, of gebouwen met een atrium. De Colt Heliostat zorgt voor natuurlijke verlichting door het zonlicht in de ruimten te kanaliseren.


Minder kunstlicht 

Heliostat is een lichtsturingssysteem dat met behulp van spiegels zonlicht in een gebouw projecteert. Zonlicht wordt als het ware gevangen in een strategisch geplaatste spiegel, geprojecteerd op een volgende spiegel en van daaruit wordt het licht in een gebouw geleid. Op deze manier is het mogelijk om een ruimte die donker is toch van daglicht te voorzien. Hierdoor is minder kunstlicht nodig. De precisie-instrumenten van de Heliostat vangen de zonnestralen af en transporteren deze exact naar de gewenste plaats. 


Geen extra koeling 

De warmte van het zonlicht wordt door de spiegels grotendeels geabsorbeerd, zodat de ruimte niet extra opgewarmd wordt en dus geen extra koeling nodig is. Hierdoor zorgt de Heliostat ervoor dat een aangename omgeving ontstaat. De lichteffecten die ontstaan door de spiegels van de Heliostat en door de speciale mobile-achtige elementen die het licht transporteren zijn speels en stellen een ontwerper in staat om creatieve concepten uit te werken. Comfort en functie, design en energiebesparing worden hierdoor aan elkaar gekoppeld.

 
« Nieuws overzicht