Gamma-lijn voor KNX

De Gamma-lijn van Siemens vormt een compleet systeem voor domotica volgens de KNX-standaard.

De Gamma-lijn van Siemens vormt een compleet systeem voor domotica volgens de KNX-standaard.

KNX is de open standaard voor domotica en gebouwenbeheersing via verschillende media als IP en WiFi. Inmiddels ondersteunen ruim 150 fabrikanten de ISO-standaard. Met de Gamma-lijn laat Siemens dat ze haar naam in domotica hoog wil houden. Het programma bevat tientallen actuatoren en sensoren, alsmede enkele regelunits.


UP 588/12 en 588/22 Touchpanel
Hart van het Gamma-systeem zijn de speciale touchpanels uit de UP-serie. Uitgevoerd in een zwarte designlijst werkt dit aanraakscherm als het centrale punt in een domoticainstallatie. Het paneel kan tot 210 onderdelen weergeven op 20 pagina's. Er zijn tot 16 alarmen te programmeren. Dankzij een aparte beveiliging per pagina kunnen beheersfuncties eenvoudig worden afgeschermd van de standaardbediening. Bedrijven kunnen een eigen diashow invoeren met een handleiding of reclame. De koppeling aan een bestaand KNX-systeem is dankzij de ingebouwde bus terminal mogelijk.


Assortiment
Het verdere assortiment van de Gamma-lijn omvat onder meer een weerstation en controllers. Actuatoren zijn er voor verschillende toepassingen, zoals het bedienen van zonweringen en verlichting. Ook diverse alarmsensoren, zoals rookmelders, maken deel uit van het systeem.


Kenmerken

  • complete lijn domotica-applicaties;
  • volgens open KNX-standaard;
  • stijlvol touchscreen als hart van systeem.
« Nieuws overzicht