Milieuvriendelijke plank

Fiberplast introduceert haar nieuwe vloerconcept van houtcomposiet: Envirodeck.

Fiberplast introduceerde dit jaar haar nieuwe vloerconcept van houtcomposiet: Envirodeck.

De planken zijn gemaakt van een mengsel van composietmateriaal en hout en zijn onder meer geschikt voor het bedekken van terrassen, balkons, steigers, rond zwembaden en voor het maken van schuttingen en bruggen. In combinatie met een speciaal ontwikkeld rubber profiel sluiten de planken volledig waterdicht af.

Uiterlijk

De toevoeging van het hout zorgt voor een natuurlijke uitstraling van de Envirodeck-planken, die in meerdere kleuren leverbaar zijn. Ook kunnen de planken worden verwerkt met gewoon houtgereedschap. De planken worden met verdekte RVS-clips snel en stevig bevestigd. De Envirodeck planken wegen slechts 8 kg per m2. Daarmee is het materiaal geschikt voor bijvoorbeeld renovatie-projecten op zwakke ondergrond. Het product is ontwikkeld op verzoek van een architect voor de renovatie van enkele na-oorlogse galerijen en balkons.

Bestendig

Het Envirodeck composiet is milieuvriendelijk en vrij van formaldehyde. De planken hebben een duurzaamheidsklasse van 1 en een Delta EAB-waarde van minder dan 5 voor kleurechtheid. Algen en mossen kunnen niet nestelen op de planken, waardoor ze met gewone schoonmaakmiddelen te reinigen zijn. Ook houtwormen en termieten laten de planken met rust.

Kenmerken:
  • antislipvermogen minimaal 0,27 onder natte condities;
  • verdekte montage met clips;
  • vormvaster dan PVC;
  • 52% houtmateriaal voor natuurlijke uitstraling;
  • kleurecht;
  • voldoet aan criteria voor Duurzame Bouwmaterialen.
« Nieuws overzicht