Watergekoelde VRV

Daikin heeft haar watergekoelde systemen uitgerust met de populaire VRV-III technologie.

Daikin heeft haar watergekoelde systemen uitgerust met de populaire VRV-III technologie.

Het VRV-systeem (Variable Refrigent Volume) bestaat uit een serie van koppelbare units die geschikt zijn voor grote gebouwen. De watergekoelde systemen kunnen makkelijker overweg met grote (verticale) leidinglengtes en zijn daarom extra geschikt voor toepassing in hoge of brede gebouwen. Het luchtgekoelde buitendeel is vervangen voor een binnenopstelling met watergekoelde condensator, die kan worden aangesloten op een bron.

Twee uitvoeringen

De nieuwe RWEYQ-P heeft een zeer hoog rendement met een EER tot 5 en een COP prestatie-coëfficiënt tot 6. Door de warmteterugwinning kan individueel worden overgeschakeld tussen koelen en verwarmen. Er zijn negen verschillende systeemcombinaties tussen de 8 en 30 pk.  De unit is aan te sluiten op alle huidige Daikin besturingssystemen, waardoor een naadloze integratie met de bestaande koel-oplossing mogelijk is.
De eveneens nieuwe RWEYQ-PR is geschikt voor toepassingen op geothermische energie. Door de relatief stabiele temperatuur van grondwater kan een optimaal rendement worden behaald.

Kenmerken:
  • systeemcombinaties mogelijk van 8 tot 30 pk;
  • EER tot 5, COP tot 6;
  • maximaal 36 binnendelen;
  • geschikt voor grote leidinglengtes.
« Nieuws overzicht