Stralingswerend zonder lood

Knauf introduceert loodvrije stralingswerende wand- en plafondplaten.

Knauf introduceert loodvrije stralingswerende wand- en plafondplaten voor gebruik in tandartspraktijken en ziekenhuizen.

Op plaatsen waar stralingsgevaar is, bijvoorbeeld van een laag vermogen röntgenapparaat, is een veilige afscherming belangrijk. Knauf komt nu met gipskartonplaten die hetzelfde stralingswerende vermogen hebben als loden wandbekleding, die duur en zwaar is.

Bariet

De platen hebben een kern van bariet en zijn voorzien van een speciale kleuropdruk om fouten bij de montage te voorkomen. De stralingswerendheid is gegarandeerd door de afschermende werking van scheidende bouwdelen. Door de toevoeging van glasvezels behouden de platen bij brand langer hun samenhang. De randen zijn afgewerkt met een speciaal karton.

Gewicht

De Safeboard-platen zijn leverbaar in een dikte van 12,5 mm bij een breedte van 625 mm. Het gewicht is 17 kg/m2. Door meerdere platen te combineren kunnen verschillende equivalent looddiktes worden behaald, zonder het grote gewicht van lood. Bouwen zonder lood levert een groot voordeel op voor mens en milieu. De speciale Safeboard-spachtel zorgt voor een stralingsdichte voegafwerking.

Kenmerken:
  • equivalent looddikte van 0,45 mm tot 4+ mm., conform DIN 6812;
  • platen en spachtel herkenbaar door veiligheidskleur;
  • veilig voor mens en milieu;
  • stabieler bij brand;
  • fabrieksgarantie op stralingswerendheid.
« Nieuws overzicht