Werkboek NEN 1010

Toest uw praktische kennis aan NEN 1010

Iedereen die betrokken is bij het ontwerpen, aanleggen, inspecteren of onderhouden van elektrotechnische installaties behoort de NEN 1010 te kennen. Hier kan gelijk aan toegevoegd worden dat dit gezien de moeilijke normtekst en de vele veranderingen geen

Voor het onderwijs is dit natuurlijk een eerste vereiste want de startsituatie voor de beginnende monteur, ontwerper, inspecteur etc. moet goed zijn. Echter ook voor de meer ervaren medewerker is regelmatige toetsing zinvol.

 
In dit werkboek NEN 1010 zijn dan ook honderden vragen opgenomen die gesorteerd op de diverse hoofdstukken van de NEN 1010 de mogelijkheid geven om deze terugkoppeling mogelijk te maken. Hierbij is getracht een grote variƫteit aan vragen te maken zodat geen onderwerpen onbelicht blijven. Naast de vele meerkeuzevragen waarbij snel gekeken kan worden of de juiste kennis aanwezig is zijn er ook diverse open vragen opgenomen waarbij wellicht meerdere antwoorden mogelijk zijn.

 
Deze open vragen geven echter een goed beeld van de meer ingewikkelde vraagstukken bij het ontwerpen van een elektrische installatie met samenhangende bepalingen uit diverse hoofdstukken van de NEN 1010. In het werkboek zijn ook de antwoorden opgenomen dus u kunt direct het resultaat van uw eigen toetsing zien. De antwoorden op de open vragen geven een goede technische oplossing. Het is uiteraard mogelijk dat u een andere oplossing hebt die ook goed is. Desondanks kan het maken en uitwerken van de open vragen zeer leerzaam zijn.

 
Auteurs
Dr. Ir. Sjef Cobben en Ing. Nico Kluwen

Bestel nu

« Nieuws overzicht