Plug'n'play glasvezel

Siemon lanceert een nieuwe lijn glasvezelkabels met plug and play aansluiting.

Siemon lanceert een nieuwe lijn glasvezel netwerkkabels met een eenvoudige, plug and play, aansluiting.

De kabels van de nieuwe lijn worden in de fabriek op de juiste lengte gemaakt en getest. Dat levert een aanzienlijke tijdswinst op tijdens de installatie. Daarnaast leveren de kabels een optimale kanaaldoorvoer zonder fluctuaties, zoals wel het geval kan zijn bij ter plaatse afgemonteerde kabels.

Compleet assortiment

De lijn omvat een compleet pakket modules voor gebruik in grote datacenters. Zo zijn er verschillende koppelingen tussen MTP en LC aansluitingen, adapterplaten en complete MTP-MTP en MTP-LC kabelsystemen. De modules passen in standaard Siemon RIC glasvezelkasten en VersaPOD verticale patchpanels. Doordat de modules ruim van opzet zijn, zijn jumpers en aansluitingen goed bereikbaar. Daarnaast heeft Siemon een aantal MTP-MTP haspels ontwikkeld, die op elke gewenste lengte leverbaar zijn in verschillende versies met tussen de 12 en 144 glasvezeldraden. De kabels zijn geschikt voor de huidige en toekomstige toepassingen tot 100 gigabit per seconde.

MTP naar LC trunks

Ook bevat het nieuwe systeem nieuwe MTP to LC tunking assemblies, die een verbinding mogelijk maken tussen de 12-draads MTP-kabel en duplex LC-connectoren. De trunks kunnen worden geïnstalleerd met de MTP-adapterplaten en bieden op die manier flexibele patchopties binnen het datacentrum.

Kenmerken
  • geschikt voor gebruik in grote datacenters;
  • leverbaar in multimode 62,5/125, standard 50/125, laser optimized 50/125 en single-mode (getallen zijn resp. kerndikte/manteldikte in µm);
  • categorieën riser, plenum, LSOH.
« Nieuws overzicht