Prijsvriendelijk na-isolatiesyteem

EcoTherm en Faay Vianen ontwikkelen isolerende voorzetwand: de Wall-in-One.

Met het oog op energiezuinig bouwen ontwikkelden HR isolatie fabrikant EcoTherm B.V. uit Winterswijk en systeemwandspecialist Faay Vianen B.V. een isolerende voorzetwand: de Wall-in-One.

Het Wall-in-One paneel is een doorontwikkeling van de Faay GR-wand en bestaat uit een combinatie van een EcoTherm HR-isolatie verlijmd op een 9,5 mm dikke gipsplaat. Het isolerende paneel vormt, in combinatie met houten sloffen en een isolerend montageprofiel, het Wall-in-One systeem. Deze combinatie levert een hoge thermische isolatiewaarde van Rc 2,65 bij een minimale dikte van 60 mm. Tevens dient de combinatie als dampremmende folielaag in de spouw.

Geen koudebrug, geen warmtelek

Het Wall-in-Onesysteem wordt aan de onderzijde geplaatst op houten sloffen en aan de bovenzijde tegen spouwlatten. De panelen worden onderling gekoppeld met een montageprofiel dat bestaat uit een lijf van isolerend hardschuim met aan de voorzijde een strook harde, schroefvaste kunststof. Deze kunststofstrook is breder dan het lijf, waardoor de strook in de sponningen in de langskanten van de panelen past. De montageprofielen worden met verzonken schroeven (geen koudebrug!) tegen de achterconstructie gemonteerd.

Snelle en trefzekere na-isolatie

De Wall-in-One voorzetwand levert een hoog rendement per m² bij een minimale dikte doordat de HR-isolatie al in geringe dikte een hoge isolatiewaarde heeft. Dit levert een ruimtebesparing van 50% op vergeleken met een traditionele voorzetwand op basis van minerale wol, uitgaande van een gelijke isolatiewaarde.

Kenmerken
  • licht van gewicht, duurzaam en recyclebaar; 
  • de Wall-in-One panelen zijn ook los leverbaar; 
  • eenvoudige afwerking van de gipsbeplating; 
  • de Wall-in-One panelen zijn 60 en 70 mm dun, 600 mm breed en 2600 en 3000 mm hoog; 
  • geen schroefgaten; 
  • tijdbesparend: afwerking en isolatie gebeurt in één handeling.
« Nieuws overzicht