Klimaatbeheersing in compacte vorm

De Briza van Jaga is een compact radiatorsysteem voor verwarming en koeling.

Radiatorsystemen die voor verwarming én koeling zorgen, hebben vaak een belangrijk nadeel: ze zijn behoorlijk groot.

Met de Briza levert Jaga is een compacte oplossing voor klimaatbeheersing. Briza levert verwarming en koeling, en kan indien gewenst worden uitgerust met een radiatorvoorwand die voor een bijzonder prettige warmtestraling zorgt.

Met een dikte van slechts 12,4 centimeter neemt de Briza slechts de helft van de ruimte van een conventioneel systeem in beslag. Het systeem is niet alleen compact in afmeting, maar ook in geluid. In vergelijking met andere gecombineerde verwarmings/koelingssystemen produceert Briza veel minder omgevingslawaai.

Vierpijpssysteem

De Briza heeft een warmwaterstroom voor de radiatorfunctie en een koudwaterstroom voor de koeling. Afhankelijk van de instelling wordt de lucht verwarmd of gekoeld, zodat het systeem altijd voor een aangename temperatuur zorgt.
Briza is ook leverbaar met vier pijpen (vierpijpssysteem). Dan hoeft het water niet eerst verwarmd of gekoeld te worden, maar ontstaat een systeem dat razendsnel kan schakelen tussen warmte en koelte.
In het wisselvallige Nederlandse klimaat waarin zon en regen zich soms snel afwisselen, zorgt dit ervoor dat de binnentemperatuur gemakkelijk constant kan worden gehouden. Het warme water komt overigens gewoon van de CV-ketel, terwijl het koude water wordt aangevoerd vanuit een ijswatermachine of warmtepomp buitenshuis.
De Briza is tot dusverre alleen in projecten toegepast, en wordt in het najaar van 2009 standaard in het Jaga-assortiment opgenomen.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie