Gezond binnenklimaat in scholen

Somfy levert het totaalconcept 'Frisse scholen'.

[advertorial]

Onderzoek toont het verband aan tussen frisse lucht en leerprestaties op school.

Om in leslokalen het binnenklimaat ook buiten het stookseizoen binnen acceptabele grenzen te houden, is het van belang om een buitenzonweringsysteem aan te brengen. Buitenzonwering kan samen met ventilatie het binnenklimaat op het gewenste niveau brengen en comfortverhogend werken: van zonwering naar klimaatbeheersing dus. Indien men ’s nachts kan ventileren, wordt de gebouwmassa afgekoeld en kan de volgende dag op de koellast worden bespaard.

Samenwerking

Om het totaalconcept ‘Frisse scholen, gezond klimaat in school’ aan te kunnen bieden zijn Delta Nederland B.V., ClimaRad B.V. en Somfy Nederland B.V. een samenwerkingsverband aangegaan. De uitvoering van dit samenwerkingsverband is in handen van Delta Nederland B.V. Deze drie organisaties bieden gezamenlijk de oplossing om het binnenklimaat in scholen te optimaliseren met gebruik van natuurlijke hulpbronnen en daarmee als oplossing voor een te hoog CO2 gehalte en oververhitting in scholen. Het resultaat is een frisse school.

Drie oplossingen:
  1. automatische zonwering gecombineerd met een automatisch werkend ventilatiesysteem. De zonwering voorkomt onnodige opwarming van het lokaal, evenals de CO2 gestuurde ventilatie. Zowel de automatische zonwering als ventilatie worden aan de gevel bevestigd, zodat geen ingrijpende verbouwingen van de school nodig zijn;
  2. zonwering gecombineerd met ventilatieramen. Het geautomatiseerde systeem wordt gestuurd met CO2–meters en elektrische raamopeners;
  3. zonwering. Uit TNO onderzoek blijkt dat de grootste besparing op het gebied van koelen en verwarmen wordt bereikt bij geautomatiseerde buitenzonwering.
« Nieuws overzicht