Pompstation voor riolering

Grundfos levert een compact ondergronds pompstation: Minipust.

De Grundfos Mini Pust is een compact maar veelzijdig ondergronds pompstation voor grijs- en zwartwater.

Het uitgebreid gamma aan pompen maken het station flexibel inzetbaar in zowel grote als kleine projecten. Het station is uit één stuk gemaakt van PE om lekkages te voorkomen en geurdichtheid te kunnen garanderen. Het station komt affabriek met twee vlotterschakelaars die zorgen voor de pompbediening.

Drijven

Het station heeft een opvallende 'schouder' die voorkomt dat de unit omhoog kan komen door te gaan drijven op grondwater. Eventueel is de onderkant van het station vast te gieten in beton. Het deksel is daarbij sterk genoeg om een kracht tot 1000 kilo te weerstaan, waardoor de unit haast overal geplaatst kan worden. De unit is zo goed als onderhoudsvrij, het schoonmaken is eenvoudig door de makkelijk te verwijderen pompen en vlotters.

Back-up

De inlaat van het station kan overal worden geplaatst en moet door de installateur gemaakt worden met een gatenzaag. De uitgang bestaat uit een standaard PVC PN 16 pijp met terugstroombeveiliging. Optioneel is onder meer een alarm te krijgen bij een dreigende overstroming. Voor zulke gevallen levert de fabrikant ook een back-up handpomp. De unit voldoet aan de eisen van EN 12050-1 of -2.

Kenmerken
  • materiaal: water- en geurdicht PE;
  • affabriek voorzien van vlotterschakelaars;
  • toepasbaar onder oprit;
  • eenvoudige installatie;
  • speciaal ontwerp voorkomt 'drijven'.
« Nieuws overzicht