Flexibele epoxy gietvloer

HIM Nederland heeft een gietvloer ontwikkeld op basis van epoxy.

Flexibele gietvloeren zijn al langer op de markt, maar dan op basis van polyurethaan of op basis van een mengsel van polyurethaan en epoxy.

HIM Nederland heeft nu een gietvloer ontwikkeld op basis van epoxy die toch heel flexibel is. De nieuwe gietvloer, Himfloor SL Flex, wordt aangebracht in een laagdikte van 2 mm.

Voordelen

Het grote voordeel ten opzichte van een standaard polyurethaan gietvloer is, dat Himfloor SL Flex veel minder gevoelig voor de omstandigheden tijdens het leggen van het vloersysteem, zoals de aanwezigheid van vocht in de ondergrond en in de lucht. Daar komt nog bij dat Himfloor SL Flex aanzienlijk minder snel verkleurt als gevolg van UV-licht dan een polyurethaan gietvloer.

Toepassing

De nieuwe decoratieve vloerafwerking wordt naadloos gelegd, waardoor kwetsbare naden ontbreken. De gietvloer is door de flexibele eigenschappen geluiddempend en bovendien waterdicht, bestand tegen diverse chemicaliƫn en gemakkelijk schoon te maken.
De nieuwe flexibele epoxy gietvloer is snel te verwerken, heeft een goede vloei en is gemakkelijk te mengen. De verwerking is stofvrij omdat de vulstof al in de basiscomponent zit en niet apart hoeft te worden toegevoegd.

Kleur en toepassingsmogelijkheden

Himfloor SL Flex is leverbaar in vrijwel elke RAL-kleur en kan ook worden ingestrooid met flakes, waardoor iedere vloer een uniek uiterlijk kan krijgen. Himfloor SL Flex kan worden afgewerkt met verschillende finishcoats, zoals Himfloor FC230, Himfloor FC215 en Himfloor FC150.
De vloer is verder geschikt voor toepassing in openbare gebouwen, ziekenhuizen, kantoren, laboratoria, showrooms, musea, hotels, gevangenissen, scholen en magazijnen.

« Nieuws overzicht