Centraaldozen voor breedplaatvloeren

ABB heeft haar programma centraaldozen vernieuwd.

ABB heeft het programma centraaldozen voor breedplaatvloeren aangepast in samenwerking met betonfabrikanten en installateurs.

Het programma omvat nu de C80 en C100, het centraaldoosdeksel CD-RP, het traceerbare deksel DTR-CD/RP en het afdichtdopje AD-16/19.

Centraaldozen

De centraaldozen C80 en C100 zijn geschikt voor toepassing in 50 en 60 respectievelijk 70 en 80 mm dikke breedplaatvloeren. Ten opzichte van de voorgaande modellen zijn de centraaldozen robuuster uitgevoerd en zijn aan de zijkant van de doos klemribben aangebracht. Hierdoor kunnen de dozen ook worden toegepast in geboorde gaten in de vloer. Daarnaast zijn de nieuwe dozen hoger en sluiten daarmee beter aan op de trend naar dikker wordende vloeren. Om desondanks het aanbrengen van een trekveer te vereenvoudigen is de bodemzijde uitgevoerd met een ingenieuze trekveergeleiding. Door de diepere uitvoering is bovendien meer lasruimte ontstaan.

Centraaldoosdeksel en afdichtdopje

Het centraaldoosdeksel CD-RP kan klemmend in de ronde centraaldoos worden bevestigd. Naast het traditionele deksel wordt ook de DTR-CD/RP deksel geleverd met traceerbare sticker. De sticker, die voorzien is van RFID-tag kan middels de dekseldetector DD12 worden getraceerd wanneer deze is afgewerkt met een stuclaag.
Verder omvat het programma de universele afdichtdop AD16/19 voor het afdichten van standaard 16 en 19 mm installatiebuis alsmede 22 mm schuifbuizen en open poorten in de centraaldoos.

Kenmerken centraaldozen
  • omvatten 10 buisinvoeren voor 16 en 19 mm buizen voorzien van een buisvergrendelingsveer;
  • 8 van de 10 buisinvoeren zijn twee aan twee geplaatst;
  • minder tijd nodig voor het vastzetten van de installatiebuis;
  • buisinvoeren zijn voorzien van afdichtingstape waar de installatiebuizen eenvoudig in worden gestoken.
« Nieuws overzicht