Mitsubishi ontvangt energielabel A voor liftinstallatie

Het 'groene' beleid van Mitsubishi werpt haar vruchten af.

Het eerste Energie Prestatie Certificaat wereldwijd met energielabel A is uitgereikt aan Mitsubishi Elevator Europe BV voor de liftinstallaties in het kantorencomplex ‘Le Mirage’ in Utrecht.

Het betreft hier personenliften van het type NexWay met een snelheid van 4 m/s, waarbij de remenergie wordt omgezet in stroom die aan het net wordt teruggevoed. Herman van de Pasch, directeur van Mitsubishi, ontving het certificaat uit handen van Marco Waagmeester, directeur Business Unit Inspectie bij het Liftinstituut.

Op alle fronten is er aandacht voor duurzaamheid en energiebesparing binnen bouwend Nederland. Gebouwen met een laag energieverbruik liggen goed in de markt. Het Liftinstituut helpt graag bij het aantoonbaar maken van de energieprestatie.

NexWay

Liften van het type NexWay zijn speciaal ontwikkeld voor hoogwaardige (kantoor)gebouwen waarbij snelheid en comfort worden verlangd gecombineerd met een energiezuinige werking en lange levensduur. De terugvoeding aan het net van minimaal 35% draagt in belangrijke mate bij aan het verder reduceren van het energieverbruik. In dit project is zelfs een terugvoeding van 48% gemeten. Daarnaast dragen de hoogwaardige permanentmagneten in de aandrijfmotor, de optimale inzet van fuzzy logic besturingstechniek in combinatie met geavanceerde weegtechniek, het direct inrijden van de kooi zonder dat er sprake is van een zogenaamde kruipsnelheid en de automatische in- en uitschakeling van de kooiverlichting en –ventilatie bij, aan een bijzondere energiezuinig resultaat.

« Nieuws overzicht