Brandwerend glas in houten profielen

Vetrotech Saint-Gobain anticipeert op vraag in de markt.

Het toepassen van brandwerende beglazing in kozijnen luistert heel nauw. Beglazing kan nog zulke goede brandwerende eigenschappen hebben, als de plaatsing in bijvoorbeeld een houten kozijn niet goed wordt uitgevoerd, loopt de brandwerendheid van het gehel

Afgelopen jaren zijn respectievelijk de CE-markering voor gelaagd veiligheidsglas, voorgespannen glas en isolatieglas voor brandwerende beglazingen en de nieuwe NPR 3577 ‘Beglazen van gebouwen’ van kracht geworden. Hierdoor heeft het veiligheidsaspect meer aandacht gekregen en is de kans op houtschade flink afgenomen.
Vetrotech Saint-Gobain is hierop ingesprongen en heeft diverse testen met verschillende typen brandwerend glas in een houten raam met neuslat conform KVT en de vernieuwde NPR uitgevoerd.
Deze testen tonen aan dat het brandwerend glas in houten profielen toepasbaar is in de praktijk, ook na de verscherpte regelgeving. Uiteraard mits er wordt voldaan aan de gestelde specificaties in de onderliggende testrapporten.

SGG Vetroflam

SGG Vetroflam is een speciaal voorgespannen, geharde, brandwerende veiligheidsbeglazing in de EW-Klasse 30 en 60, voorzien van een hittereflecterende coating.

Kenmerken

  • blijft doorzichtig bij brand;
  • UV-bestendig;
  • innovatieve coating zorgt voor een stralingsbeperking van <15 kW/m² gedurende 30 en 60 minuten, gemeten op 1 meter afstand van het glas;
  • leverbaar als enkel, gelaagd en isolatieglas.
SGG Contraflam Lite

SGG Contraflam Lite is een heldere, UV-bestendige veiligheidsbeglazing in de EW-Klasse 30 en 60. Het glas bestaat uit een geharde beglazing met een interlayer.

Kenmerken

  • bij brand vormt de beglazing een isolerende barrière die de stralingstransmissie aanzienlijk vermindert;
  • speciaal ontwikkeld ten behoeve van grote beglaasde oppervlakken voor binnen en buiten (iso).

 
Meer weten over diverse typen brandwerend glas?

« Nieuws overzicht