Helend licht in zorgcentra

Architecturaal verlichtingsconcept levert lichtoplossingen op maat.

Modular Lighting Instruments, toonaangevend producent van high-end architecturale designverlichting, lanceert H2A ‘healing light’.

Het nieuwe verlichtingsprofiel, ontworpen in samenwerking met en voor ziekenhuizen en verzorgingscentra, is een combinatie van menselijke behoeftes, subtiele vormgeving, technologie en ecologie.

Licht is, gezien vanuit het welzijn van zowel patiënt als personeel, een belangrijk element binnen de moderne dienstverlening. Vanuit deze optiek ontwikkelde het Modular Design Team in samenwerking met enkele toonaangevende ziekenhuisplanners het architecturale verlichtingsconcept H2A: een flexibel en modulair systeem dat een aantal op maat gemaakte lichtoplossingen biedt en streeft naar ‘functionele, aangename en esthetisch verantwoorde verlichting’.

Lichtkleur

Verschillende dimsystemen zorgen dat H2A verschillende lichtkleuren kan genereren. Door licht te variëren in intensiteit en kleurtemperatuur, ontstaat een natuurlijke verlichting die een positieve bijdrage kan leveren aan het genezingsproces van de patiënt. Dankzij een strakke en eenvoudige architecturale vormgeving, kan een profiel onopvallend in een ruimte geïntegreerd worden.

Techniek

Een witte symmetrische reflector zorgt voor een gelijkmatige lichtoutput. Optioneel is een asymmetrische lichtoutput verkrijgbaar die zorgt dat licht onder een hoek naar het doeloppervlak schijnt.
De H2A High Power LED-module is een compacte puntlichtbron die energiezuinig en efficiënt is. De LED is ingebouwd in een lens, waardoor de lichtspreiding gebundeld wordt in een hoek van 15°. De LED-module is uitgerust met koud witte  of warm witte LED’s. Een conventionele LED-module in 4 kleuren (amber, rood, blauw en wit) kan ’s nachts bovendien voor een minimale oriëntatieverlichting zorgen. Door de relatief lage lichtoutput wordt de conventionele LED bij het H2A profiel specifiek gebruikt voor indirecte en directe oriëntatieverlichting.

« Nieuws overzicht