Lichtstraat met hoge isolatiewaarde

AG. Plastics lanceert de superisolerende aluminium lichtstraat Cintralux EP.

Architecten integreren steeds vaker lichtstraten in hun ontwerpen.

AG. Plastics levert nu een nieuwe superisolerende lichtstraat Cintralux EP (energy profit). Met een isolatiewaarde van 1.2 W/m²K voldoet deze nieuwe lichtstraat aan de normen voor duurzaam bouwen.

Unieke samenstelling

Cintralux EP is samengesteld uit twee vierwandige platen van 10 mm polycarbonaat die voor een achtwandige structuur zorgen. De afgesloten luchtlaag in het midden vormt een prima buffer tussen binnen- en buitenklimaat.
Het verdubbelen van meerwandige platen zorgt voor een betere doorgang van natuurlijk daglicht: helder, opaal, reflecterend, of hittewerend. Alle platen zijn voorzien van een gecoëxtrudeerde UV-beschermingslaag met tien jaar garantie. De hoogkwalitatieve boogstructuur van aluminium is in diverse kleuren te poederlakken.

De Cintramax CE werkt volgens het principe van natuurlijke ventilatie door convectie van de warme lucht en beschermt door het parasolsysteem ook tegen zon en regen. De Cintramax CE integreert zich gemakkelijk in alle Cintralux lichtstraten en voldoet aan de strenge Europese norm EN 12101-2.

Antwerp Expo

De producten van AG.Plastics zijn binnenkort allemaal te zien op stand 3602 van de beurs Industrie- en Projectbouw in de Antwerp Expo. De beurs is geopend op woensdag 18 november van 10.00 tot 21 uur en donderdag 19 november van 10.00 tot 18 uur.

« Nieuws overzicht