Total Glas combineert brandveiligheid met transparantie

Metaglas introduceert glazen brandwerende wanden en deuren.

De nieuwe Total Glas brandwerende wanden en deuren van Metaglas combineren brandveiligheid en transparantie in één ontwerp.

De  stalen rand- en deurprofielen zijn slank gedetailleerd en de brandwerende volglazen wanden kunnen zonder middenstijlen in onbeperkte lengte worden toegepast.

Slank gedetailleerd

Vooral de grote transparantie en vele mogelijkheden van Total Glas brandwerende wanden en deuren zijn uniek. De brandwerende glazen wanden kunnen zonder middenstijlen in onbeperkte lengte worden toegepast. De naden tussen de glaspanelen worden voorzien van een brandwerende transparante kitvoeg. Ook de stalen rand- en deurprofielen zijn zo minimaal mogelijk geprofileerd en kunnen in overleg met de opdrachtgever op verschillende manieren worden vormgegeven en in de bouwkundige omgeving worden geplaatst.

Brandwerendheid

Total Glas brandwerende volglazen wanden en deuren zijn leverbaar met 30 en 60 minuten brandwerendheid. Deze combinatie van brandveiligheid en transparantie is ideaal voor bescherming van vluchtwegen. Daarnaast is optimale brandwerende compartimentering mogelijk zonder dat de openheid van het ontwerp wordt aangetast. De wanden vallen binnen de El en EW normen en voldoen hiermee aan de hoogste eisen voor straling, vlamdoorslag en oppervlaktetemperatuur.

Ontwerpvrijheid

Total Glas brandwerende deuren en wanden zijn onderdeel van het Custom Made programma van Metaglas: unieke projecten van glas en metaal die samen met architecten en opdrachtgevers worden gerealiseerd. Hierbij staat volledige ontwerpvrijheid voorop, want met Custom Made is vrijwel alles mogelijk.

« Nieuws overzicht