Kostenbesparende testinstallatie verwarmingssystemen

Acvatix magnetic regelafsluiters spelen sleutelrol in testinstallatie voor verwarmingssystemen.

Aan de productontwikkeling van verwarmingssystemen zijn normaal gesproken hoge kosten verbonden. Vooral in het testen gaat veel tijd en geld zitten, omdat voor elk type verwarmingssysteem en elke vermogensklasse een aparte testinstallatie moet worden gebo

Acvatix magnetic regelafsluiters van het type MXG461 van Siemens Building Technologies laten een innovatieve multifunctionele testinstallatie voor verwarmingssystemen probleemloos functioneren. De testinstallatie, ontwikkeld door de firma Omega Technology in samenwerking met de firma Viessmann Werken, zorgt er door een aanzienlijke bekorting van het ontwikkeltraject voor dat nieuwe verwarmingssystemen sneller op de markt kunnen worden gebracht.

Nauwkeurig

De hoge flexibiliteit van de nieuwe testinstallatie berust op de uitzonderlijke regelverhouding, precisie en snelheid van de magnetic regelafsluiters van het type Acvatix MXG461 van Siemens Building Technologies. Deze zijn het meest geschikt voor het regelen van temperaturen en volumestromen binnen nauwe tolerantiegrenzen. Daarnaast bieden ze de mogelijkheid om de afsluiterkarakteristiek om te zetten van lineair naar equiprocentueel en omgekeerd. Dat is een belangrijke voorwaarde om de testinstallatie te laten aansluiten op het totale vermogensbereik van de verwarmingssystemen. Met name in de extreme bereiken (belasting bijna 0% en/of 100%) levert deze configuratie nauwkeurigere meetresultaten op.

Breder inzetbaar

Een ander voordeel van het regelconcept met magnetic regelafsluiters is dat afsluiters met verschillende doorlaten parallel kunnen worden ingebouwd en door één DC 0 tot 10V-signaalomvormer kunnen worden aangestuurd. Op deze manier is de testinstallatie breder inzetbaar, van systemen met enkele watts tot en met systemen met enkele honderden kilowatts aan vermogen. Met één testinstallatie op basis van de MXG461-regelafsluiters kan zo een groot aantal uiteenlopende verwarmingssystemen in zowel korte onderzoeken als duurtests worden getest. Op deze manier worden de kostenintensieve productontwikkeling en implementatietijd van verwarmingssystemen (gas- en oliegestookte systemen en warmtepompen) significant verkort.

« Nieuws overzicht