Steengoede houten look

Plaatmateriaal combineert uitstraling van hout met duurzaamheid van steen.

Rockpanel introduceert nieuw plaatmateriaal met de warme uitstraling van hout en de onverwoestbare eigenschappen van steen.

De negen nieuwe Woods panelen voor gevelbekleding zijn opgebouwd uit eiken en ebbenhouten structuren die niet repeteren, waardoor het natuurlijke karakter van hout behouden blijft. De kleurstelling is zodanig afgestemd, dat de producten goed combineren met andere materialen. Het materiaal kan op elk gewenst formaat en vorm worden toegepast.
De panelen passen prima binnen hedendaagse trends als gebruik van natuurlijke materialen met veelal een verweerde houtuitstraling en duurzaamheid met een sterke nadruk op lage kosten en een korte installatietijd.

Vijf varianten

De eiken collectie omvat de varianten Rhinestone, Ceramic, Marble, Slate en Carbon Oak. De verschillende panelen variƫren van een robuust natuurlijk bruingrijze uitstraling tot een door de tijd getekende grijze variant. Eik in al zijn onaantastbare schoonheid met een levendige tekening die geschikt is voor speelse eigentijdse of voor tijdloze exclusieve ontwerpen. De vier ebbenhouten structuren Slate, Granite, Marble en Limestone staan garant voor een krachtig lijnenspel. Deze panelen variƫren van een traditionele vergrijsde tot een tropische bruingele uitstraling.

Basalt

Basalt vormt het hoofdbestanddeel van de platen, een natuurlijke minerale grondstof waar volgens de fabrikant zuinig mee wordt omgesprongen: voor meer dan 400 m2 plaatmateriaal is maar 1 m3 basalt nodig. Via een innovatieve productiemethode wordt het basalt verwerkt tot een materiaal, even duurzaam als steen en even makkelijk te bewerken als hout. De platen zijn weer-, temperatuur- en UV-bestendig en is niet onderhevig aan rot. De panelen zijn brandbestendig en er is geen risico op vallende brandende delen.

 
Meer weten over Woods panelen?

« Nieuws overzicht