Staalvezels wapenen ribbenvloer

Innoverende staalbetonmix verhoogt duurzaamheid ribbenvloer.

Dycore ribbenvloeren zijn voorgespannen vrijdragende systeemvloeren die geschikt zijn voor toepassing als begane grondvloeren in de woning- en utiliteitsbouw.

Deze ribbenvloeren zijn voor de gangbare overspanningen de meest economische systeemvloeren en passen goed in het concept van duurzaam bouwen. De Dycore ribbenvloeren worden gestort op EPS en het beton is daarmee onlosmakelijk verbonden; de isolatiewaarde is maximaal Rc = 6,5 m²K/W.

Kwaliteitsverbetering

In hun streven naar verbetering van de kwaliteit en duurzaamheid van de ribbenvloer benaderde Dycore het Belgische Bekaert met de vraag hoe Dramix staalvezels de kwaliteit van de ribbenvloeren kon verbeteren. Bekaert, wereldwijd expert op het gebied van staalvezelwapening, verdiepte zich in de productieprocessen van Dycore. Samen startten ze een onderzoeksproject op voor een optimale verwerking van de staalvezels. Het resultaat is een samenwerkingsakkoord tussen beide bedrijven.

Sterker en duurzamer

De Dramix staalvezels van Bekaert zullen onder andere de traditionele verdeelwapening in de plaatspiegel vervangen. De aanwezigheid van de staalvezels in de gehele vloerconstructie levert een blijvende extra bijdrage aan sterkte en duurzaamheid, waarbij een robuuster element ook in het transport en inbouw- en/of montageproces een opmerkelijke kwaliteitsverbetering zal zijn.

Vezelverdeling

Bekaert en Dycore ontwikkelden ook samen een aangepast systeem voor het doseren van het aantal Dramix vezels in de betonmix. Het doseringssysteem laat een verregaande automatisering toe en garandeert een optimale gelijkmatige verdeling van de vezels in de elementen.

« Nieuws overzicht